Welkom bij de BFOV!

De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen vzw heet u van harte welkom op haar website. Als vertegenwoordiger van meer dan 50.000 liefhebbers in België, bieden we u op deze website antwoord op al uw vragen aangaande de oldtimers.

Wetgeving, procedures, stand van zaken van onze politieke dossiers, enz ... u vindt het allemaal hier.

We raden u dan ook aan om deze website toe te voegen aan uw favorieten en om ons geregeld een bezoekje te brengen.


Regelmatig sturen wij een nieuwsbrief via email.

Indien u zich gratis wenst te abonneren op deze nieuwsbrief, stuur dan een email hier.

leeg
Welkom
Welkom

Welkom

VACATURE BFOV

De BFOV vzw zoekt een Polyvalente Events en Communication Manager

Klik hier om de vacature te raadplegen


Welkom

De Citroën 2PK bij zijn 70e verjaardag - « in the spotlight »

Van 31 maart tot 29 april 2018

Autoworld - Brussel

Gedurende de maand april wordt de 70e verjaardag van de sympathieke 'lelijke eend' gevierd in Autoworld, met een tentoonstelling waarop de meest iconische modellen zullen worden voorgesteld.

Bovendien zullen tijdens de twee Paasvakantieweken – van 31 maart tot 15 april - de meest zeldzame modellen worden tentoongesteld op de 'Blue Boulevard', de centrale gang van het museum. We denken hierbij aan bestelwagens, afgeleide modellen en speciale reeksen.. maar ook enkele kit cars gebaseerd op deze eenvoudige mechaniek. Er wordt ook een TPV prototype van voor de 2e Wereldoorlog, afkomstig van het 'Conservatoire' – de officiële Citroën-collectie – tentoongesteld.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door Autoworld in samenwerking met Citroën Belux.

Maandag 2 april – met de 2PK op ronde

Op Paasmaandag omstreeks 13u30, spreken alle Clubs en eigenaars van 2PK's af voor het Museum, op de Jubelpark Esplanade, om samen de 70e verjaardag van hun lievelingsvoertuig te vieren. Deze gezellige samenkomst omvat ook een rit door Brussel (vertrek om 14u30) en een bezoek aan het museum bij de terugkeer van de rondrit rond 15u30.

Men kan zich tot 23 maart gratis inschrijven voor de 2PK Parade via de weblink: http://www.citroen-events.be/2cv-parade

De 2 PK kort geschetst

De 2CV (Frans: deux chevaux, wat slaat op 2 fiscale pk's) was de eerste populaire auto van Citroën na de oorlog. In 1936 het plan opgevat om een kleine auto te ontwikkelen die geschikt moest zijn voor het Franse platteland: de TPV, oftewel "Toute Petite Voiture". De auto moest in staat zijn twee boeren met een lading van 50 kg te vervoeren. Ook gaat het verhaal dat er voldoende laadruimte moest zijn om een schaap te vervoeren.

De vering diende zo soepel te zijn dat eieren in een mand niet zouden breken wanneer de auto over een landweg zou rijden. Voor de rest moest de auto goedkoop, zuinig, betrouwbaar en zo eenvoudig zijn dat ook "een boerin ermee naar de markt kan rijden".

Een prototype zou worden voorgesteld op het Salon van Parijs van 1939, maar door de nakende oorlog werd dit salon afgelast. Pas begin 1948 werd de grondig herwerkte auto voorgesteld. De eerste versie had een luchtgekoelde tweecilinder boxermotor van 375 cc en 8 pk, de basis bleef tot het eind van de productie dezelfde, maar stelselmatig werd de cilinderinhoud en het vermogen opgedreven tot uiteindelijk 602 cc en 30 pk. De eerste modellen hadden enkel een kleine kilometerteller links onder de voorruit. De benzinevoorraad werd afgelezen van een peilstok die in de tank gestoken moest worden. De ruitenwissers werden met de hand bediend of waren gekoppeld aan de snelheidsmeter zodat ze bij stilstand niet werkten. Toch was het meteen een commercieel succes, met in de eerste jaren een levertijd tot drie jaar.

De 2PK werd geproduceerd tussen 1948 en 1990. In die periode zijn er zo'n 5 miljoen van gebouwd. De (lelijke) eend groeide in de jaren '60 uit tot een cultvoertuig dat zijn plaats in de geschiedenis meer dan verdient.


QTEAM - ACTIE 2018

BFOV-FBVA en Q Team dragen bij tot uw veiligheid op de weg ...

Voor uw veiligheid, Q TEAM kan u bijstaan om de juiste bandenkeuze te maken zowel voor winter als zomer.
Q Team beschikt over een heel breed gamma banden, en voor ieders budget.
Onze Q Team receptionisten zullen u met raad en daad bijstaan om voor u het geschikte product uit te zoeken dat overeenstemd met de beste criteria zoals de wegligging, het aantal kilometers, de remafstand, prijs en veiligheid.

Q Team biedt aan uw personeelsleden uitzonderlijke bandenprijzen aan, via zijn 98
bandencentrales in België.
De toegekende korting ligt tussen 10 % en 50 % naargelang het gekozen merk en is
seizoens gebonden (winter/zomer).
Een extra korting van 12 € btw inclusief op de montage per band wordt toegekend als
men één van de voorgestelde merken kiest tijdens de voorgestelde data hieronder :
Vanaf 01/01 tot 31/04 : Op bandenmerken VREDESTEIN / APOLLO
Vanaf 01/05 tot 31/07 : Op bandenmerken GOODYEAR / DUNLOP / FULDA
Vanaf 01/08 tot 31/10 : Op bandenmerken BRIDGESTONE / FIRESTONE
Vanaf 01/11 tot 31/12 : Op bandenmerken CONTINENTAL / UNIROYAL / SEMPERIT

Klik hier om de voordeelbon af te drukken


Welkom

Inschrijving bromfietsen - Nieuwe procedure

De regularisatieperiode om een bromfiets in te schrijven werd beëindigd op 11.12.2017.

Tot op heden werd er door de FOD Mobiliteit en Vervoer nog geen duidelijke procedure bepaald en was er tevens een onduidelijkheid of de eigenaar al dan niet een vignet 705 moest hebben of niet om zijn bromfiets te kunnen inschrijven.

De BFOV heeft aangedrongen bij het kabinet van de Federale Minister voor Mobiliteit F. Bellot, teneinde instructies te ontvangen om onze leden correct te informeren. De BFOV heeft eveneens gevraagd om de procedure zo eenvoudig mogelijk te houden en dit zonder al te veel administratieve kopzorgen.

Vandaag, 23.01.2018 mochten we het definitieve antwoord ontvangen, zijnde een nieuwe procedure die van toepassing is vanaf 24.01.2018.

Concreet gezien, wordt dezelfde procedure behouden als tijdens de regularisatieperiode:

Klik hier om de procedure te raadplegenRACB
Touring
Autoworld
MARSH
Federauto
FEBIAC
Qteam
AutoScout24
IEA - IAE
FRESCOBALDI
Spa Six Hours
BFOV vzw - Brits Tweedelegerlaan 625 - 1190 Brussel - Tel : 02 377 13 46 - Fax : 02 377 44 56

BFOV vzw

Brits

Tweedelegerlaan 625
1190 Brussel
Tel : 02 377 13 46
Fax : 02 377 44 56

sec@bfov-fbva.be