Verzekeringen

Wat is uitgesloten?

 

Het is evident dat we enkele uitsluitingen voorzien hebben, die we hierna hernemen en die sinds 01.07.2013 van toepassing zijn door de invoering van het nieuwe oldtimerstatuut

Het commercieel of winstgevend gebruik maken van de oldtimer

Met de woorden commercieel of winstgevend gebruik maken, willen we de oldtimers uitsluiten die geregeld gebruikt worden om een huwelijk te rijden, of in de verkiezingsperiode gebruikt worden voor publicitaire doeleinden, want zoals vaak het geval is (en misschien wel altijd) wordt de eigenaar vergoed om zijn oldtimer ter beschikking te stellen.

Indien u echter de oldtimer gaat gebruiken om een lid van de club of een familielid te plezieren voor een huwelijk, en dit gebeurt echter op zeer onregelmatige basis, dan kan u, mits voorafgaandelijke melding, twee maal per jaar een uitbreiding aanvragen via de makelaar.

We herinneren er u aan dat, indien u toch geregeld een huwelijk rijdt met de oldtimer, dat de oldtimer in regel moet zijn met de technische keuring (dus geen O-nummerplaat) en dat de bestuurder een geldig rijbewijs moet hebben voorzien van een medische schifting want u doet aan bezoldigd vervoer van personen.

Verhuur en vervoer van goederen

Het verhuren van de oldtimer gebeurt meestal voor het maken van een film. Het is uiteraard niet de bedoeling van ons contract om de schade opgelopen tijdens deze opnames te verzekeren. Het is dan ook van belang dat de producer van de film uw oldtimer omnium verzekert en dat u in het bezit gesteld wordt van een copie van de polis. U kan bij onze federatie trouwens een typecontract bekomen om een huurcontract af te sluiten. Dit contract zal u beschermen tegen alle mogelijke problemen.

Deelname aan regelmatigheidsrally’s, de snelheids- en behendigheidsrally’s

Uiteraard is dit niet verzekerd want dit wordt wettelijk nooit verzekerd, ook niet voor uw dagdagelijks voertuig! Het is aan de organisator van dergelijke evenementen om een BA-polis organisatie af te sluiten waarbij elk deelnemend voertuig verzekerd wordt. De groene verzekeringskaart van de oldtimer is dus niet geldig tijdens de organisatie, dit wil zeggen tussen de start en de aankomst van de rally.  De verzekering zal ook geen dekking geven indien u deelneemt aan een snelheidswedstrijd op, bijvoorbeeld, een gesloten circuit.

Dagelijks gebruik

We zijn de mening toegedaan dat de aankoop van een oldtimer gebeurde om er samen op uit  te trekken, samen met andere liefhebbers, in clubverband en om zich te amuseren en niet om met een goedkope dagdagelijkse wagen te rijden.

U moet er zich van bewust zijn dat, indien u dagelijks gebruik zou maken van de oldtimer, er zich meer en meer oldtimers op de openbare weg zouden bevinden, dat deze dan meer en meer betrokken zouden geraken in een verkeersongeval … en dat dit de premie automatisch de hoogte zou injagen. We zijn allemaal oldtimerliefhebbers en we staan samen in voor de bescherming van het patrimonium voor de toekomst en het imago van de oldtimerwereld.  

Kortom, het gebruik volgens het nieuwe oldtimerstatuut is volledig verzekerd via onze verzekering
Algemene informatie

 1. Historiek
 2. Wie kan van deze verzekering genieten?
 3. Welke voordelen biedt deze polis?
 4. Wat is uitgesloten?
 5. Welke waarborgen bieden we?
 6. Pechverhelping
 7. Premies
 8. Experten
 9. Procedure om deze verzekering te onderschrijven
 10. Welke documenten moet ik bij de aanvraag toevoegen?
 11. Opzeggingsprocedure
 12. Aanhangwagens & Caravans
 13. Frequently Asked Questions
 14. Nuttige adressen
 15. Infofolder
 16. Algemene Voorwaarden

Infofolder
Aanvraagformulier verzekering
pdf Voorstel auto verz Classic Car 2018.pdf (05/09/2018 00:11 ♦ 425 kB)
Aanvraagformulier Omnium
pdf Aanvraagformulier Omnium.pdf (13/06/2015 20:45 ♦ 198 kB)
Aanvraagformulier Omnium - Motorfietsen
pdf Aanvraagformulier Omnium - Motorfietsen.pdf (13/06/2015 20:45 ♦ 199 kB)
Attest firmawagen
pdf Attest firmawagen.pdf (13/06/2015 20:46 ♦ 69 kB)
Voorbeeld factuur MARSH
pdf Voorbeeld factuur MARSH.pdf (13/06/2015 20:47 ♦ 275 kB)
Voorbeeld typebrief opzegging verzekering
Voorbeeld typebrief schorsing verzekering
pdf Formulier schorsing verzekering.pdf (13/06/2015 20:48 ♦ 105 kB)

Touring
Autoworld
MARSH
Federauto
FEBIAC
Qteam
AutoScout24
IEA - IAE
RACB
Spa Six Hours
BFOV vzw - Pastoor Cooremansstraat 3 - 1702 Groot-Bijgaarden - Tel : 02 377 13 46 - Fax : 02 377 44 56

BFOV vzw

Pastoor

Cooremansstraat 3

1702 Groot-Bijgaarden
Tel : 02 377 13 46
Fax : 02 377 44 56

sec@bfov-fbva.be